Kawa z Rwandy 100% Arabica typu Bourbon, 250 g
Ręcznie zbierana i selekcjonowana. Jest palona manufakturowo, metodą mistrzowską w piecu bębnowym
co sprawia, że zachwyca smakiem i długo zachowuje świeżość. Kawa Cyondo jest uprawiana na wysokości 2000m n.p.m. na żyznych glebach w regionie Rutsiro, w zachodniej części Rwandy. Dla arabiki to znakomite warunki. Bogate w minerały gleby i umiarkowane nasłonecznienie sprawiają, że w kawie uwidacznia się wyraźnie nuta czekolady, która przełomuje pikantny akord chilli.
Kawę Salvatti Cyahinda można parzyć w każdym sposobie.
Kawiarka, Drip,French Press,Przelewowy, Ciśnieniowy, Aeropress
zamknięta w szczelnym opakowaniu 11x21 cm
Kupując kawę wspierasz lokalnych plantatorów! Dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na rozwój edukacji i opieki medycznej głównie w krajach Afryki, Ameryki Południowej i Azji, gdzie pracują misjonarze. Wspieramy prowadzone przez nich dzieła, przedszkola, szkoły, szpitale i ośrodki zdrowia.