Kawa z Kostaryki Tarrazu La Pastora, produkowana jest w prowincji San Jose. Kawa posiada charakterystyczny aromat owoców cytrusowych, w smaku natomiast dominuje słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Kostaryka Tarrazu La Pastora jest kawą, która świetnie smakuje na wszystkich stopniach wypalenia. Zaliczana jest do najlepszych kaw na świecie, ze względu na fakt, że rośnie na bardzo żyznych glebach. Kawa Kostaryka La Pastora, pochodząca z regionu Tarrazu jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych kaw w Kostaryce i na świecie.
SHB, czyli Strictly Hard Bean to informacja o tym, ze drzewka kawowe rosną na wulkanicznej glebie powyżej 1500 m n.p.m. Dzięki dużej zasobności gleby w minerały i korzystnym warunkom wodnym produkcja kawy nie jest wspomagana nawozami i pestycydami. Razem ze wzrostem wysokości uprawiana kawa nabiera odpowiedniej kwasowości, a jej aromat staje się coraz wyraźniejszy.
Skład: 100% Arabica
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Nuta smakowa: nuta słodka, łagodna, lekko cytrynowa
Kwasowość: 4/5
Intensywność: 4/5
Palenie: 3/5